Pentru vara aceasta vă propunem să învățăm germana în săptămâni tematice.

Fiecare săptămână va aborda un nou subiect, pe care îl parcurgem și îl îmbogățim în fiecare zi cu vocabular nou pe care îl punem în practică prin cântecele, desene, povești la tabla interactivă, activități practice precum cusut, gătit, construit, totul în limba germană!

Orar: ne întâlnim zilnic, 2 h, fie dimineața la 10 fie seara la 5. Astfel o săptămână însumează 10 ore didactice.

Grupe: 6 cursanți, împărțiți pe categorii de vârstă și cunoștințe de germană.

Costuri: 250 / saptămâna. La rezervarea unui loc în mai mult de o săptămână, veți plăti 200 lei / săptămână.

Daca vă înscrieți împreună cu un prieten, beneficiați amândoi de reducere 10% !

Locație: Anton Pann, 17 A, zona Unirii.

Temele săptămânale:

1.În oraș – locuri, clădiri, activități – săptămâna 2 – 6 iulie

În această săptămână vom face o calatorie virtuala prin orașul nostru, și vom învăța să numim în germană locurile pe care le vedem, ne vom preface ca mergem la cumparaturi la piata, ca achizitionam un bilet de tren sau de intrare la teatru. Pentru aceasta ne prinde bine putina educatie rutiera. Ce activități putem face în orașul nostru și unde ne putem petrece distractiv ?timpul cu prietenii noștri( în parc, la cofetărie, la restaurant). Vom invata de ce ingrediente avem nevoie să preparăm un salam de biscuiți aromat, dupa reteta germana, si ne vom transforma in maestri cofetari!

2.Viața la țară – săptămâna 9 – 13 iulie

Nu-i așa că cel mai frumos timp petrecut vara este la bunici? Ei bine, în această săptămână vom pătrunde în lumea animalelor domestice și vom afla cum se numesc ele în limba germană. Bunicuța ne va spune cum putem obține soiul preferat de mere și ne va prezenta grădina ei de zarzavat. Iar pentru a ne distra pe cinste vom confecționa un cățeluș prietenos pe care il umplem cu material. Patrundem in lumea literaturii prin povesti animate la tabla interactiva cu animale vorbitoare si pilde intelepte.

3.Ce vrei să devii când vei fi mare? – săptămâna 16 – 20 iulie

Cu siguranță cei mare te-au mai întrebat până acum ce vrei să te faci când o să fii mare. Împreună cu noi vei avea ocazia să descoperi ce îți place și asta în limba germană! Vei împărtăși cu noi prin jocuri de rol care este meseria ta preferată, iar împreună vom desluși tainele diferitelor meserii. Ce face un pompier, dar un pilot? Ce trebuie să știi ca să fii un doctor bun, dar un astronaut? Toate acestea le vei afla împreună cu ceilalți copii jucându-te.

4. Cu ce călătorim?(Călători pe ape, prin aer și pe uscat) – săptămâna 23 – 27 iulie

Te-ai întrebat cine a descoperit avionul? Sau cum se construiește un tren? Sau cu ce călătoreau oamenii înainte să se inventeze mașina? Vom învăța împreună cum se numesc toate acestea în limba germană și ne vom pregăti bagajul pentru a face o excursie cu avionul în America. Vom afla care sunt țările continentului nostru, câte continente are planeta noastră, și ne vom distra construind o machetă ce să reprezinte un aeroport sau o gară.

5.Natura – săptămâna 30 iulie – 3 august

Natura este sursa vieții noastre, de aceea trebuie să avem cât mai multă grijă de ea. În aceste zile vom învăța prin joc și limba germană să confecționăm din materiale reciclabile. Vom afla de unde vine ploaia și cum ia naștere fulgerul, iar cu ajutorul culorilor vom picta natura așa cum o vedem noi dându-i viață cu ajutorul unor animăluțe pe care le vom coase cu ac de bambus. Patrundem in lumea vegetala si animala prin povesti la tabla interactiva pline de tâlc si intelepciune.

6.Sportul și viața sănătoasă – săptămâna 6 – 10 august

Prima săptămână de germană îndeamnă la energie și entuziasm pentru vacanța de vară! În fiecare zi începem cu o înviorare energică prin care învățăm părțile corpului și numim activități sportive. Fiecare învață o mișcare de încălzire a corpului și o “predă” celorlalți. Ca să ne menținem energia trebuie să consumăm alimente sănătoase, dar cum se numesc ele în limba germană? Ne ajută sa le reținem mai bine atunci când denumim ingredientele secrete ale unei Kartoffelsalat sau atunci când preparăm o limonadă cu mentă si miere.
Și pentru că e important să știm cum ne simțim ca să ne menținem voioși, învătăm să recunoaștem și să numim emoțiile în limba germana.

7.La mare – săptămâna 13 – 17 august

Nu-i așa că ai așteptat cu nerăbdare să vină vacanța și să mergi la mare? Te-ai întrebat însă ce viețuitoare trăiesc în ea? Ei bine, vom afla împreună cum se numesc acestea în limba germană și totodată vom încerca să descoperim lumea misterioasă a sirenelor. Ne vom juca împreună, vom costrui castele de nisip și vom face experimente cu apă sărată. Construim cu nisip kinetic si citim povesti despre castele cu printese si cavaleri.

8.Lumea poveștilor și a eroilor – săptămâna 20 – 24 august

În această săptămână ne vom lăsa imaginația să zburde și vom da naștere celor mai frumoase povești. Haide să învățăm împreună cum se numesc eroii tăi preferați în limba germană și hai să le dăm viață inventând o povestioară fantastică. Cine traieste in castele, ce fac dragonii si care mai e viata printeselor si cavalerilor aflam din povestile animate la tabla interactiva.

9.Universul meu – Activități cotidiene – săptămâna 27 – 31 august

În această săptămână vom povesti despre cum își petrece fiecare o zi obișnuită, ce face în timpul liber, care sunt hobby-urile sale. Când îți place să te plimbi, în ce anotimp, unde îți sărbătorești ziua de naștere, ce faci când te plictisești? Răspunsurile acestor întrebări le vom găsi împreună într-un mod distractiv în limba germană. Fiecare isi intocmeste o agenda incarcata si va reusi prin dialoguri sa isi invite fiecare participant la o activitate comuna. Zilele saptamanii, lunile anului, momentele zilei…timpul, face parte din viata noastra. Prin povesti cu inteles invatam sa il apreciem.

10.La munte – saptămâna 3 – 7 septembrie

Nu toată lumea merge la mare vara. Unora le place să se bucure de vacanță împreună cu părinții respirând aerul curat și tare la munte! Dacă ești iubitor de munte, haide să învățăm împreună în limba germană ce sporturi se pot practica acolo, ce viețuitoare trăiesc în munți, dar și ce plante îi fac strajă acestuia. Înainte de toate însă, va trebui să ne gândim cum ne echipăm pentru a petrece câteva zile la munte și cum vom face focul pentru a ne încălzi pe timp de noapte. Realizăm din bețișoare un cort, construim din lego o cabana si citim povesti palpitante cu aventuri la munte. Cu cantec inainte!