Despre Kinder Kulturhaus

De ce limba germană la copii ?

Dovezi științifice arată cum invătarea limbii germane structurează anumite conexiuni neuronale care îl ajută pe copil în gândirea logică. Studiile privind plasticitatea creierului ne arată că legăturile neuronale se pot reorganiza atunci când copiii invată lucruri noi sau memorează noi informații.

Alte avantaje privind invătarea limbii germane de către copii sunt:

  • Copilul își dezvoltă abilități de comunicare încă de mic, își antrenează concentrarea pe activitățile ce le are de făcut și va interacționa mult mai ușor cu copiii și oamenii din jurul sau;
  • Învățatul unei limbi noi deschide calea spre noi experiențe, oportunități și le permite să întâlnească persoane pe care nu le-ar fi întâlnit dacă ar fi vorbit doar limbă maternă;
  • Mai târziu, în domeniul afacerilor, ccmunicarea în limba germană cu partenerii de afaceri vorbitori de limbă germană contribuie la imbunătătirea relației de afaceri. Astfel cresc șansele unei comunicări efective și, automat, rată de succes;
  • Copilul crește mai sănătos. Ultimele două decenii de studii arată că o minte bilingva beneficiază de aproximativ 5 ani în plus de rezistentă împotrivă demenței sau bolii lui Alzheimer.

Metodele noastre de predare

O sedintă de limba germană la KinderKulturHaus începe cu un scurt exercițiu fizic de eliberare a energiei neconsumate și de concentrare asupra noului subiect din acea zi. Scurte intrebări din lecțiile precedente aduc înapoi cursantul într-o atmosferă bună de recapitulare.

Urmează apoi 40 de minute de introducere în noua temă, va afla noi informații pe care le va reaplica în ultima parte a ședinței prin prin activităti centrate pe funcțiile senzoriale, exersarea și aplicarea vocabularului prin jocuri de rol, activități în echipe, cântecele, povestiri, activități practice precum desen, construcție sau lucrul manual, activități la tablă interactivă aplicate prin softuri speciale de învățare a limbii germane.

Competențele exersate sunt conform Cadrului Comun European de Referință cele de citire, vorbire, înțelegere și scris. Același Cadru European acordă o mare importantă dezvoltării metodei de învățare autonome. Kinder Kultur Haus este centrul de învățare a limbii germane care îl învață pe cursant tehnici de învățare sistematică, de organizare a învățării și strategii de învățare. Toate acestea sunt prerechizite care o data însușite conștient, nu vor mai fi uitate, iar copilul le va putea aplica activ și în alte domenii.

La finalul fiecărui modul se evaluează cunoștințele și se face prezentarea unui proiect fie individual, fie în echipă. La această ultima ședința sunt invitați părinții care vor lua parte la prezentare, dar și la o discuție individuală cu trainerul despre evaluarea cunoștințelor și sugestii de îmbunătățire.

Abordarea multi-senzorială ajută la menținerea tinerilor cursanți motivați mai mult. Un rol important îl joacă dialogurile vesele și fotografiile din manual, care au un efect de motivație și incurajează cursanții să participe activ.

Materia este structurată în formă de spirală ceea ce permite recapitularea frecvență și aplicarea cunoștințelor mai departe pe tot parcursul modulului. Spre exemplu, informațiile din primele lecții sunt folosite mai departe și la următoarele lecții până când cursantul și le însușeste și nu îi mai creează dificultăți.

Sunt introduse frecvent ore de citire a poveștilor pe tabla interactivă care sunt însoțite de imagini foarte colorate, cu multă identitate vizuală, iar în bază lor, copiii vor face exerciții interactive , vor născoci singuri finalul, vor ține minte anumite replici etc.

Echipa noastră

Crenguța
CrenguțaEchipa Kinder Kultur Haus
Ema
EmaEchipa Kinder Kultur Haus

Despre Kinder Kultur Haus

Kinder Kultur Haus s-a înființat ca și start-up, cu fonduri europene și de la stat, în anul 2017. Pandemia ne-a adus în mediul online, în care am rămas din anul 2020. Kinder Kultur Haus SRL este o societate cu personalitate juridica CUI 37663096, J40/8010/2017, care isi desfasoara activitatea potrivit legislatiei romane in vigoare, cu sediul social in str Sirenelor, nr 82, sect 5 Bucuresti. Bucuresti, Telefon:0771163465 sau 0773973955. Contul este deschis la Banca ING in RON, pe numele Kinder Kultur Haus SRL, Cod IBAN: RO48INGB0000999908747798.

logo kinder kultur haus srl cursuri de limba germana bucuresti

Suntem aici pentru a vă ajuta!

Aveți intrebări despre cursurile organizate de noi? Pentru răspunsuri rapide la intrebări frecvente sau la orice altceva, vă invităm să ne contactați direct, această este o modalitate foarte bună de a obține răspunsuri personalizate! De la înscriere pană la absolvire, suntem aici cu fiecare pas!